joi, 20 martie 2014

Ca reprezentant Oriflame cum stii daca ceea ce ai citit online este adevărat?


 reprezentant oriflame

Câte povești virale de pe Internet nu ai citit, cotat, ai dat referințe și comentarii la fiecare săptămână? Cât de mult îți pasă, dacă acestea sunt reale sau nu? Cum ai putea afla dacă acestea au fost reale?
Adevărul nu a fost niciodată un ingredient esențial pentru conținutul viralelor de pe Internet. Dar în competiția accelerata pentru cititori, site-urile de știri digitale estompează din ce în ce mai mult linia dintre realitate și ficțiune, spunând aceasta este tot o parte de a face afaceri în lumea dura de jurnalism on-line
Cele mai recente stiri sunt in general urmarite pe marile site-uri de profil, iar pentru reprezentant Oriflame pot aparea mai multe informatii pe diferite site-uri, forumuri si bloguri.

Mai multe povești recente covârșitoare pe web care au avut milioane de vizualizari, s-au dovedit a fi false sau impodobite: o poveste pe Twitter despre un conflict de Ziua Recunostintei intr-un un avion, mai târziu descris de scriitor ca o poveste scurtă, scrisoarea unui copil la Mos Craciun care a detaliat un link de pe Amazon.com în creion, dar a fost de fapt scris de un actor de comedie in toata firea în 2011 și un eseu asupra sărăciei care a generat donatii 60.000 dolari până când autorul său a anuntat c este mai degraba impresionist, decât strict real.


Creatorii le descriu, în esență, ca fiind artă de performanță on-line, si nu au intenționat niciodată să fie luate ca fapte reale. Dar mass-media care le-a preluat si publicat, au prezentat drept stiri de divertisment, care atrag cititorii și aduc multi bani din publicitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu